تاریخچه

تارخچه ای از ...

تاریخچه

تارخچه ای از ...

87528405985126528310.jpg

میخواهیم با هم تاریخچه چیز های مختلف را بررسی کنیم

۱۰ مطلب در مرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

در 24 ژوییه 1922 و درچارچوب پیمان لوزان، ترکیة امروزی از امپراتوری فروپاشی شده عثمانی جدا شد و به طور رسمی اعلام موجودیت کرد. 

مصطفی کمال پاشا که بعدها به آتا ترک مشهور شد، به عنوان بنیانگذار جمهوری ترکیه شناخته می‌شود و مردم این کشور از او به عنوان پدر ترکیه مدرن یاد می‌کنند. آتاترک در سال 1923، ترکیه امروزی را بنا نهاد و تا سال 1938 ریاست جمهوری این کشور را بر عهده داشت. آتاترک در طول مدت مسئولیتش تلاش خود را بر روی آنچه او از آن با عنوان مدرنیزه کردن ترکیه یاد می‌کرد، متمرکز کرد، اما برخی اقدامات او مانند کشف حجاب، سرکوب عشایر و اجباری کردن پوشیدن لباس‌های اروپایی موجب بروز موجی از اختلاف میان لایه‌های مختلف جمعیتی ترکیه شد. ترکیه در سال‌های اولیه پس از تأسیس، شاهد رشد سریع ادبیات و هنر، مخصوصاً‌ نقاشی، معماری و مجسمه‌سازی بود. لازم به ذکر است که تمامی تلاش‌های انجام شده برای مدرنیزه کردن ترکیه با الگوی غربی صورت گرفته است. 

در آغاز قرن بیستم امپراتوری عثمانی دولت چند ملیتی را بنا نهاد که بخش‌هایی از سه قاره را تحت سیطره خود قرار داد ، اما اکنون ترک‌ها افرادی هستند که در مرزهای ترکیه کنونی (مرزهای 1923) زندگی می‌کنند. فرهنگ مردم ترکیه در یک قرن اخیر تغییراتی اساسی کرده است. امروزه شاید بتوان ترکیه را یگانه کشوری دانست که بخش‌های بزرگی از فرهنگ شرقی و غرب را همزمان در خود دارد. سیستم حکومتی چند ملیتی عثمانی، ترک‌ها را نسبت به تأثیرپذیری از سنن و فرهنگ دیگر کشورها آماده کرده است. اولین قانون اساسی ترکیه که در سال 1924 تدوین شد، اسلام را دین رسمی این کشور تعیین کرد. براساس آخرین آمار، نزدیک به 98 درصد از جمعیت 77میلیونی ترکیه، مسلمان هستند و 2 درصد باقیمانده را مسیحیان، یهودیان و پیروان دیگر ادیان تشکیل می‌دهند. شایان گفتن است که 75 درصد از مسلمانان ترکیه سنی مذهب هستند.

حسین شکری
۳۱ مرداد ۹۳ ، ۰۸:۱۲ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ نظر

حسین شکری
۲۵ مرداد ۹۳ ، ۱۶:۳۴ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۶ نظر


تاریخچه "افغانستان" 
افغانستان، اگرچه به‌عنوان یک کشور وش یک ملت دارای تاریخی جدید است؛ اما، این سرزمین از لحاظ قدمت تاریخی، یکی از کهن‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود. سرزمین افغانستان امروزی بدلیل قرارگرفتن در مسیر جاده ابریشم محل پیوندگاه تمدن‌های بزرگ جهان بوده و در طول قرن‌ها، قشرهای پیاپی از هویت‌ها، فرهنگ‌ها و باورها سرزمینی را که امروزه افغانستان نامیده می‌شود بازشناسانده‌اند. این موقعیت مهم و حساس ژئواستراتژیکی و ژئوپولیتیکی افغانستان در شکل دادن موزائیکی غنی از فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ همچون ایرانی، یونانی، بین‌النهرینی و هندی در این کشور نقش مهمی داشته‌است و میراث فرهنگی باستانی این کشور را ترسیم می‌کند: از پیکره‌های یونانی-بودایی گندهارا گرفته تا نگاره‌هایِ دیواریِ مغاره‌های بامیان و تا نقوش تذهیب و خوشنویسی که زینت‌بخش بناهای دوران نخستین اسلامی هستند. 
از عصر پارینه‌سنگی و طی دوره‌های تاریخی، مردم افغانستان، یا همان ایرانیان شرقی باستان، جایگاه عمده‌ای در معرفی و گسترش ادیان جهانی و نقش مهمی در بازرگانی و دادوستد داشته و گهکاه کانون مسلط سیاسی و فرهنگی در آسیا بوده‌اند. از این رو افغانستان در طول تاریخ گلوگاه یورش مهاجمین و جهان‌گشایان بوده که ردپای آن‌ها هنوز در گوشه و کنار این سرزمین دیده می‌شود. افغانستان کنونی به عنوان جزئی از ایران باستان در طول تاریخ درازمدت خود شاهد حکومت‌های بسیاری از جمله هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان، امویان، عباسیان، صفاریان، سامانیان، غزنویان، غوریان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان، ایلخانان مغول، تیموریان، گورکانیان، صفویه، و افشاریه بوده‌است. 
در سال ۱۱۲۶ احمدشاه درانی که از سرداران نادرشاه افشار بود، پس از مرگ او بر ناحیه شرقی فلات ایران (خراسان) مسلط شده خود را امیر خراسان خواند . افغانستان چندی پس از استقلال، زیر سلطهٔ بریتانیا درآمد. از زمان استقلال افغانستان در سال ۱۲۹۸، این کشور دو بار توسط امپراتوری بریتانیا اشغال گردید و تا زمان اعلان استقلال آن توسط امان الله خان در ۱۲۹۸ (۱۹۱۹ م.) سیاست خارجی افغانستان زیر نظر مستقیم امپراتوری بریتانیا بود. واژهٔ افغانستان به عنوان نام یک کشور در سال ۱۳۰۲ و در قانون اساسی امان‌الله شاه به تصویب رسید. آغاز پادشاهی امان‌الله شاه در سال ۱۳۰۲ آغاز تاریخ مستقل افغانستان است. تاریخ پیش از این زمان عبارت از تاریخ مشترک افغانستان با ایران است.

حسین شکری
۲۳ مرداد ۹۳ ، ۱۷:۳۰ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۴ نظر
حسین شکری
۲۲ مرداد ۹۳ ، ۱۰:۰۱ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۷ نظر

مصری ها زندگی کوتاه این جهان را فانی و مرگ را آغاز یک حیات نوین و جاویدان در دنیای دیگر می شناختند. به همین دلیل منازل خود را با مصالحی مانند خشت و گل و مقابر را از مصالح با دوامی مانند سنگ می ساختند. بر اساس اعتقاد و تفکر آنان هر انسان علاوه بر جسم دارای یک روح بنام «بع»، ویک پیکر شبه گونه بنام «کا» است. «بع» پس از مرگ در زمین مانده و هر شب به جسد باز می گردد ولی «کا» می تواند مابین این دوجهان در حرکت باشد. به اعتقاد اینان، شرط جاودانه بودن زندگانی آن بوده که بع و کا هر دو بتوانند جسد خود را شناخته و به آن بازگردند. به همین علت برای از بین نرفتن اجساد مردگان آنان را مومیایی کرده و کلیه اشیا و متعلقات آنان را در کنار شان قرار می دادند. هم چنین برای محافظت از جسد، مقابر را محکم و غیر قابل نفود می ساختند تا «کا» بتواند در آنجا سکونت کند و از بلاهای طبیعی و سرقت اموال در امان باشد. درهای کاذب در کنار مقابر به منظور ورود و خروج «بع» و «کا» ساخته شده بود تا آنها بتوانند تردد کنند.

حسین شکری
۲۱ مرداد ۹۳ ، ۱۱:۵۳ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


سوئیس دارای سابقهٔ طولانی بی‌طرفی در مناسبات جهانی است به طوری که این کشور از سال ۱۸۱۵ تاکنون وارد هیچ جنگی نشده‌است، این کشور مقر بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی چون صلیب سرخ و سازمان تجارت جهانی است. یکی از دو دفتر اروپای سازمان ملل نیز در این کشور و در شهر ژنو قرار دارد.

سوئیس
سوئیس (به آلمانی: "Schweiz"، فرانسه: "Suisse"، ایتالیایی: "Svizzera") با نام رسمی کنفدراسیون سوئیس، کشوری است در اروپای غربی که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختنشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است.

این کشور ۷٫۵ میلیون نفر جمعیت و مساحتی بالغ بر ۴۱٬۲۹۰ کیلومتر مربع دارد. سوئیس کشوری است به صورت جمهوری فدرال و از ۲۶ ایالت تشکیل شده‌است که «کانتون» خوانده می‌شوند.

پرچم سوئیس
پرچم سوئیس مربعی سرخ رنگ که در وسط آن صلیبی هم‌اندازه سفید نقش بسته است. و به همراه پرچم واتیکان تنها پرچم‌های کشوری مربع دنیا می‌باشند.(نسبت عرض به طول پرچم Civil سوئیس ۲:۳ است اما پرچم ملی آن ۱:۱ است) تصویر نماد صلیب سرخ از پرچم سوئیس گرفته‌شده‌است.




حسین شکری
۲۰ مرداد ۹۳ ، ۱۱:۱۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۵ نظر
حسین شکری
۱۸ مرداد ۹۳ ، ۱۶:۴۳ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۷ نظر
حسین شکری
۱۶ مرداد ۹۳ ، ۱۰:۵۲ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۵ نظر


سوئد در اوایل قرن بیستم در زمره فقیرترین کشورهای اروپایی بود و اکنون بر اساس تازه ترین و مستمرترین آمارهای بین المللی، این کشور یکی از پیشرفته ترین کشورهای صنعتی جهان است و مردم آن از بالاترین سطح رفاه زندگی برخوردارند. این دگرگونی، نتیجه مبارزات درازمدت جنبش کارگری و سندیکایی و نیز سیاستگذاری سوسیال دموکراسی در این کشور است. این نیروها توانسته اند برابری و عدالت اجتماعی را در این کشور نهادینه کرده و راه رشد و پیشرفت جامعه را هموار کنند.
"سوئد"
حسین شکری
۰۵ مرداد ۹۳ ، ۱۰:۳۰ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۸ نظر
حسین شکری
۰۱ مرداد ۹۳ ، ۰۹:۲۲ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲ نظر