موقعیت جغرافیایی
کشور ترکیه در نیمکره شمالی و نقطه تلاقی دو قاره اسیا و اروپا مکان یابی شده است.این کشور در جنوبشرقی اروپا و غرب اسیای میانه واقع شده است و بین مدار35 درجه و50دقیقه الی42درجه و6دقیقه عرض شمالی و 35 درجه الی 44 درجه و48دقیق طول شرقی نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است.
این سرزمین به صورت مستطیلی قابل تصور است که طول ان از شرق تا غرب(از ارارات تا چناق قلعه)در حدود 1660کیلو متروعرض ان بطور متوسط 550 کیلو متر می باشد.
شکل هندسی خاص ترکیه اثرات بسیار زیادی در توسعه اقتصادی ان ایفا کرده است.اسیای صغیر یک اصطلاح دیگر جغرافیایی است که بیشتر نویسندگان اروپایی در نوشته های خود راجع به ترکیه بکار می برند.
موقعیت جغرافیایی ترکیه باعث شده است حالت پلی میان دو قره اسیا و اروپا داشته باشد و این کشور بوسیله گذرگاههای بسفر و داردانل از ترکیه به منزله شاهراهی از اروپا به کشورهای مسلمان بوده و عکس این قضیه هم صادق بوده است.
موقعیت جغرافیایی ترکیه این مکان را بوجود اورده است که نقش دروازبان بخش اروپایی اتحاد شوروی سابق را بازی کندواین امر موجب عضویت این کشور در پیمان دفاعی اتلانتیک شمالی(ناتو)گردیده است.
موقعیت خاص جغرافیایی ترکیه به عنوان پلی میان اسیا و اروپا در خلال هردو جنگ جهانی اهمیت ویژه ای حاصل نموده بود.اتحاد امپراطوری عثمانی با کشور المان در خلال جنگ جهانی اول خطر بسیار مهمی بر امپراطوری انگلستان ازجهت دستیابی به هندوستان به حساب می امدوهمچنین بی طرفی ترکیه در خلال جنگ جهانی دوم سبب شد که کشورهای محورنتوانند بطور وسیع گسترش حاصل کنند و به کانال سوئزبرسندامروزه هم ترکیه به علت موقعیت ممتاز جغرافیایی نقس اساسی و تعیین کننده در منطقه دارد.
مرزها
ترکیه شش همسایهٔ آسیایی و دو همسایهٔ اروپایی دارد. کشورهای هم مرز ترکیه عبارتاند از: در خاور با ایران ۴۹۹ کیلومتر، جمهوری آذربایجان ۹ کیلومتر، ارمنستان ۲۶۸ کیلومتر، و گرجستان ۲۵۲ کیلومتر؛ در جنوب خاور با عراق ۳۵۲ کیلومتر و سوریه ۸۲۲ کیلومتر؛ در شمال باختر با یونان ۲۰۶ کیلومتر و بلغارستان ۲۴۰ کیلومتر.
